Kjølbåtgruppa

Seilinteressert? Kjølbåt = GØY!

GSF Kjølbåtgruppe orienterer:
Kjølbåtgruppa er samlingssteder for alle seilbåter med fast kjøl og alle kjølbåteiere er velkomne!

I GSF er Grimstadjolla den mest aktive kjølbåttypen, men i Tirsdags regattaene deltar det også Yngling og turseilere.
Har du lyst til å delta, ta kontakt med oss via: kjolbat(at)seilforening.no.

Her er litt mer om Grimstadjollen:

Grimstadjolla er et av de viktigste identitetsmerkene til Grimstad, som bør stå i samme rekke som Ibsen-Hamsun-Hushovd.

Grimstadjoller på fjordenHar du opplevd de fine lyse sommerkveldene når man kommer seg ut på skjæra og ser utover Groosefjorden? Og synet av den lette armadaen med de fargerike spinnakerseilene i været, som tar pusten fra dere? Denne elegante båten med smekre linjer ble selve symbolet på frihet for noen-og-seksti år siden. Du finner mer om Grimstadjolla's historie på Grimstadjolleklubbens websider.

Fra mai til og med september arrangeres det regattaer i denne klassen på Groosefjorden i Grimstad, med Norgesmesterskap i spissen, som samler deltakere fra mange norske byer. Da er det rett og slett ikke mangel på adrenalin og spenning om bord!

Tirsdagsregattaene som foregår i de fem varmeste månedene er delt i vår-, sommer- og høstserier. De har egen sjarm takket være en fin miks mellom nye og trofaste deltakere som kjenner hverandre gjennom mange år, og med kaffe og vafler eller is og seilprat deretter på Lille Groos seilsenter, som skaper spesielt koselig atmosfære.

Sist, men ikke minst: Grimstadjolla er en betydningsfull teambyggende faktor. I denne lille båten er det alltid god plass for venner og kollegaer, for mann med kona og barn, for bestefar, svoger og svigersønn. Det er ikke mange idretter som tilbyr så mye i ett!

Vi i GSF ønsker både å vedlikeholde gamle seiltradisjoner og å opprettholde sunt konkurranseforhold på bane, med andre ord, å ha det gøy på vannet! I denne konteksten er det en utfordring i å få så mange båter på vannet som mulig. Det er ingen hemmelighet at flere båter ligger i årevis på land uten å bli sjøsatt.

Samtidig er det mange båter som kan kjøpes til rimelig pris og brukes aktivt både for konkurranser og hyggeturer. Om du kunne tenke deg å prøve en tur eller en sesong, før du kjøper en selv, kan du låne en båt av GSF.

Se linkene på høyre side for mer informasjon om kjølbåtgruppas aktiviteter, og Grimstadjolleklubben (klasseklubben).

Hilsen Mads,

Seil- og trimmings-tips

eksempel på feil trimming - båten tilter til lo side!Presentasjonsmaterial fra Rigg- og Seil-trim kveld 22. november 2012, laget av Bjarne Kristensen: Rigg-og seil-trim

Eldre trimnings-tips presentasjonsmateriale laget av Lars Ingeberg (formatert til ppt slide av Mads Sætren) her: Grimstadjolle trimningstips.

Tips for starten ved tirsdagsregattaene!

Grimstadjolle-informasjon: Mail-liste og blogg

Mail distribusjonsliste for Grimstadjolle-interesserte

For å få mer løpende informasjon om Grimstadjoller kan du melde deg på e-post-lista grimstadjolle(at)seilforening.no
Medlemmer av lista kan sende informasjon, spørsmål, råd og tips til hverandre på den lista.
Lurer du på hvilken info som har blitt sendt på denne lista til nå kan du kikke i arkivet her.

Om du vil sende mail til alle på lista, sender du altså til grimstadjolle(at)seilforening.no

NB: Om du ikke er medlem av lista selv, blir din mail moderert (må få godkjenning av listeadministrator) før den sendes videre ut til medlemmene av lista (for å unngå spam).

Artikler om grimstadjolla

Her er linker til artikler om grimstadjoller i media
Grimstad Adressetidende, 2015:
6.8:       Seilte inn til 2. plass på første regatta
23.7:     Dramatikk i vinden
17.6:     Ledet fra start til mål
31.5:     Kniving på Groosefjorden

Fra NM'er: Se Grimstadjolle-NM siden!

13.01.2014, Grimstad Adressetidende:
Lokalhistorisk skatt fyller 70 år
Den holder seg godt, 70- åringen som du ser på Grimstadfjorden hver eneste sommer.
Les hele saken >>

Fra helgens NMNM 2013:
13.08.2013:
Sterk seiling i svak vind i GJ-NM
NM med 22 joller
Tre strake avgjorde
Sideblikk

28.08.2012, Kappseiling.no:
Vellykket NM i Grimstadjolle

14.08.2012, Grimstad Adressetidende:
Spennende jolle-NM på fjorden
Det var spenning til det siste om det kom til å bli en NM-runde eller ei på Groosefjorden i helgen, men til slutt hadde arrangørene nok påmeldte.

11.08.2012, Grimstad Adressetidende:
Håper det blir seile-NM
I dag skulle egentlig Grimstad Seilforening arrangert NM i Grimstadjolle, men det er det ikke sikkert det blir noe av. De har nemlig ikke fått nok påmeldte.

10.8.2010, Grimstad Adressetidende:
Trenger flere seilere
Helgens NM i seiling ble ikke NM likevel. Kun 12 båter stilte til start på Groosefjorden. Nå ønsker Seilforeningen seg flere unge seilere til klubben.

19.05.2010, TV2:
Jenter på hjul i Grimstad
Jenter på hjul besøker Grimstad og drar blant annet på tirsdagsregatta i Grimstadjoller sammen med OL-mester Siren Sundby.
Les hele saken » Se programmet på TV2 Sumo »

12.8.2009, Grimstad Adressetidende:
Drama på Groosefjorden
Tre lag kjempet om sammenlagtseieren i helgens NM da siste seilas gikk av stabelen. Disk førte til at vinneren ble en annen enn det man først trodde.

3.8.2009, Grimstad Adressetidende:
«Er på grensen til idrett»
Grimstadjollene har en lang og flott historie bak seg. Men selv om det har vært bølgedaler i klubben, lever likevel Tirsdagsregattaene videre.Siren Sundby seiler Grimstadjolle

15.8.2006, Seilas:
"Grimstadjolle-NM med dramatikk"
Gullmedaljen i årets NM for Grimstadjoller gikk til Lars Ingeberg og Øyvind Toft. Lørdagens seilaser ble avviklet i mye vind, og ikke mindre enn tre båter havarerte.

2006, Wikipedia:

2010, Facebook Gruppe for Grimstadjoller:

Grimstadjolle-miljø i Bergen seilforening:

Diverse trebåt-lenker